Klubben

VÅR KLUBB...


Välkommen till Olandsbygdens Golfklubb i Alunda! Vi som är lite före...


I dagens golfsverige talar man om "multifunktionella anläggningar". På ett tydligare sätt betyder det att man kan göra mer än att spela golf på en golfanläggning. När Olandsbygdens Golfklubb bildades 2002 var ett av målen att skapa en plats med något för alla. En mötesplats kort och gott, med en "motor" dvs golfbanan.


Nu, 15 år efter att våra 9 hål invigdes, har både gården och klubben utvecklats till en plats och en arrangör med ett brett utbud av aktiviteter och evenemang. Vi både sparkar och slår, vi äter och vi går, och när det går finns det spår. DET är för oss en form av "multifunktionell anläggning".


Vår golfbana är som sagt hjärtat i verksamheten. 2013 kryddade vi med att bygga och inviga Alunda Fotbollsgolf. För att göra det ordentligt körde vi även VM med 15 nationer... Stor succé, mycket uppmärksammat och betydelsefullt för klubben.  2016 så arrangerade vi EM i fotbollsgolf. 2017 så arrangerade vi Swedish Open. 2018 var vi åter värd för VM i fotbollsgolf. Vi byggde även en Footgolfbana där vi hade SM-kval. Även dessa tävlingar har varit stora succer. Våra banor är väldigt omtyckta av spelare från utlandet också.


Vår klubb vilar på en ideell värdegrund men med en professionell och affärsmässig inställning. Det vi gör försöker vi göra bra... eller inte alls. Vi investerar efter förmåga även om det är lockande att ta ut svängarna ibland. Under de år som gått har Gärdebyn förädlats och lånen minskat enligt plan.


Med flera ben att stå på ser vi fram emot fortsatt utveckling av vår golfbana och av övrig verksamhet. Till dig som besökare, oavsett i vilket syfte Du är här, är det vårt självklara mål att Du skall trivas och komma åter.