Lokala regler

Lokala regler

Boll träffar ledningstråd

Om en boll träffar kraftledningen på hål 2 eller 9 måste spelaren, utan att räkna slaget och utan

plikt, spela en boll från den plats varifrån den ursprungliga bollen spelades enligt Regel 20-5.

Den första bollen är därmed ur spel.

Plikt: Matchspel - förlorat hål, Slagspel - Två slag.

Vägar

Alla vägar betraktas som belagda vägar. Regel 24 (Fri dropp)

Berg i dagen och jordfast sten

Jordfasta stenar på fairway och berg i dagen på den finklippta delan av spelfältet betraktas som mark under arbete (MUA). Regel 25:1 b

Stenar i bunkrar

Stenar i bunkrar är flyttbara hindrande föremål. Regel 24.

Sidovattenhinder hål 3

Sidovattenhinder på höger sida om fairway är oändligt.

Plikt: Matchspel - Förlorat hål; Slagspel - Två slag.

Boll som oavsiktligt rubbas på green

Regel 18-2, 18-3 och 20-1 ändras enligt följande.

När en spelares boll ligger på green utgår ingen plikt om bollen eller bollmarkeringen oavsiktligt rubbas av spelaren, hans partner, hans motspelare eller någon av deras caddies eller utrustning.

Den rubbade bollen eller bollmarkeringen måste återplaceras enligt regel 18-2, 18-3 och 20-1.

Denna lokala regel tillämpas bara när spelarens boll eller bollmarkering ligger på green och oavsiktligt rubbas.

Anmärkning: Om det kan fastställas att spelarens boll på green rubbades av vind, vatten eller någon annan naturlig orsak som tyngdkraftens inverkan, måste bollen spelas som den ligger från sitt nya läge. En bollmarkering som rubbas under sådana omständigheter återplaceras.

Avståndsmätare (Regel 1-3, Anmärkning)

För allt spel på banan får en spelare skaffa sig information om avstånd genom att använda en avståndsmätare. Om en spelare under en fastställd rond använder en avståndsmätare till att bedöma eller mäta andra förhållanden som skulle kunna påverka hans spel (t ex höjdskillnader eller vindhastighet), bryter spelaren mot Regel 14-3.

Plikt: Matchspel - förlorat hål; Slagspel - två slag. För ytterligare överträdelse - Diskvalifikation. Om en överträdelse sker mellan spelet av två hål gäller plikten för nästa hål.

Följande banmarkeringar gäller:

Markering Regelhänvisning Regel